Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Αφιέρωμα στον Νίκο Μουλατσιώτη

Η νέα επίσημη σελίδα του Ηρακλή Καλαμάτας θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα, ανάμεσα τους και αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν γράψει την ιστορία της ομάδας με χρυσά γράμματα. Ξεκίνημα με τον προπονητη της ομάδας μας, Νίκο Μουλατσιώτη...

Ο Νίκος Μουλατσιώτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1970. Σύντομα έγινε βασικός και το 1972 πήρε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Το 1972-73 αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική. Στο τέλος της σεζόν η Καλαμάτα υποβιβάστηκε αλλά το 1974 πήρε ξανά τον τίτλο και την άνοδο από τη Β΄ Εθνική. Έπαιξε άλλη μία σεζόν στην ανώτερη κατηγορία αλλά υποβιβάστηκε ξανά.
Ο Μουλατσιώτης έμεινε στο σύλλογο της γενέτειράς του άλλες δυο σεζόν, αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε να ανεβεί ξανά στην Α΄ Εθνική αλλά υποβιβάστηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία. Έτσι το 1977 πήρε μεταγραφή για την Παναχαϊκή, στην οποία είχαν πάει και άλλοι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, όπου αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με επιτυχία. Τέλειωσε τη καριέρα του στην Καλαμάτα.
Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο εργάστηκε ως προπονητής σε διάφορους συλλόγους της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Σημαντικότερη επιτυχία του ήταν η διετής παρουσία του στον πάγκο του Αστέρα Αρφαρών από το 2006 ως 2008, με τον οποίο κατάφερε να τερματίσει στην 6η και στην 7η θέση του ομίλου του στη Δ΄ Εθνική. Επίσης, το 2000 πάλι με τον Αστέρα κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Τίτλοι

  • Πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής (2): 1972, 1974 (ως παίκτης)
  • Κύπελλο ΕΠΣ Μεσσηνίας: 2000 (ως προπονητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου